0173 Neo

Value: £8m

Client: Bruntwood

Structural Engineer: DW Consulting

Contractors: Quest (envelope) / Dragonfly (interior fit-out)

Creative Communications Consultant (inc CGI’s): the neighbourhood

Neo is a 15 storey office building located on the corner of Portland Street and Charlotte Street in Manchester City Centre. The project comprised a full exterior and interior building refurbishment. Working closely with the Client, Bridge Architects developed an 'evolved workspace' concept, that provides a mixture of conventional, serviced office and co-working provision.

Neo’s first floor co-working and communal space is designed to flow from the ground floor reception via a new helical stair, whilst providing a new connection with a previously unrealised external roof terrace. A mix of bespoke seating booths, carefully selected range of seating types /settings and a communal kitchen island, are arranged to provide sophisticated, informal, flexible work spaces that give users choice and foster a sense of community for people and businesses to connect.

Works completed on site early 2017.